مركز الكرامة التعليمي تعليم متميز دقه في توصيل المعلومات بطريقه بسيطه وملخصة زورونا تجدوا ما يسركم لسنا الوحيدون ولكننا المتميزون
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

  الكرامه التعليمي لصاحبه سمير حماد ساعة واحدة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar

المساهمات : 180
تاريخ التسجيل : 28/03/2012
الموقع : الملتقي الفتحاوي

مُساهمةموضوع: الكرامه التعليمي لصاحبه سمير حماد ساعة واحدة    الثلاثاء مايو 26, 2015 2:17 am

ركز الكرامه التعليمي لصاحبه سمير حماد
ساعة واحدة ·
نموذج قريب جدا للاختبار ا لنهائي الورقة ا لثانية 2015
Question 1: Circle the letter of the correct answer
1. Asia and Africa …….. still ……………. rapid rises in population.
a. is showed b. is showing c. has showed d. are showing
2. My father ……………. In America since 2000.
a. has lived b. lived c. is living d. lives
a. were lifting b. are lifting c. is lifting d. am lifting
3. The next tour ………. at 3.45.
a. start b. started c. starting d. starts
4. I ……….. for the bus since eight o’clock in the morning.
a. was sitting b. have been waiting c. I’m waiting d. have waiting
5. My sister ……….. from the university next summer.
a. graduate b. have graduated c. will graduate d. has graduated
6. While I ………….. the email, the computer suddenly went off.
a. had written b. was writing c. writing d. am writing
Suzan ……………… Japanese yet, but she can communicate.
a. hasn’t mastered b. has mastered c. have mastered d. will master
Q
Write questions for the answers below, use the words in parentheses.
1. Question: ………………………………………………..? (When/start)
Answer: I started school in 1997.
2. Question: ………………………………………….…….? (Why/leave)
Answer: I left my office to have my lunch.
3. Question: ……………………………………………………………? (be/single)
Answer: No, I am married.
4. Question: ……………………………………………………………? (How hard/work)
Answer: she often does fourteen hours a day.
5. Question: …………………………………………………………….? (When/start)
Say how things could have happened differently.
1. The building collapsed because the designers didn’t use enough materials.
If ___________________________________________________________________________.
2. Samir got low grades in Tawjihi, so he didn’t study medicine.
If ___________________________________________________________________________.
Qu
جQuestion Number Three: (5 points)
A: Complete each of the following spaces with a suitable proposition from the box.
on, to, about, across, with
1. The author’s name is ___________ the cover of the book.
2. My father’s great, but we’re having lots of arguments __________ my future.
3. When I reached the river, I simply swam _____________.
4. The difficulty _________ that project is that it isn’t applicable.
5. Did you get an invitation __________ the opening ceremony?
B: Complete the following sentences with ( a, an, the or zero article)
1. ____________ jewelry Heba is wearing today is beautiful.
2. In addition to ___________ tourism, other industries are needed to help Palestinian economy.
3. He left ________ hour ago.
4. Enjoy your holiday and don’t forget to send me _______ postcard.
5. You can draw ________ straight line with this ruler.
Question Number Four:
Complete the following sentences with the suitable verb from those in brackets. (5 points)
1. It’s strange that she didn’t mention ……… him at the party. ( to meet/meeting)
2. I’ve never forgotten …………. to the pyramids during my last visit to Egypt. (to go/going)
3. We didn’t expect ………… you in this place. (to see/ seeing)
4. You really must stop ………….. mistakes like these. (to make/making)
5. How old were you learnt how ……… a car? (to drive/driving)
Question Number Five: (5 points)
A: Rewrite each sentence with its verb in the passive:
1. The lawyer’s clients are consulting him about everything. ________________________________________
2. The school regulations require all students to wear uniforms. _____________________________________
3. A waiter poured out coffee and gave it to us. __________________________________________________
Question Number Five.
A: Rewrite each sentence with its verb in the passive.
. Fossil fuels are causing global warming. _________________________________________________
The government raised all interest rates yesterday. _________________________________________
. You should organize your time to get high marks. _________________________________________
. These days, young people use the internet very often. These days, the internet is used very often.
Many years ago, postmen delivered letters. Many years ago, letters were delivered by postmen.
Rewrite each sentence so it has the same meaning and contains the word in brackets.
Is it possible for us to join you on that journey? (may)
………………………………………………………………………………………………………………
It is very important for planners to foresee some side effects of the project. (ought)
…………………………………………………………………………………………………………….
It’s not allowed for Samia to punish her class student. ( must)
Question Number One (5 points)
A: Rewrite each sentence so it has the same meaning and contains the words in brackets.
. Don’t miss the football match next week. (must)
…………………………………………………………………………………………
3. Is it possible for me to smoke here? (may)
Use who or which to join the following sentences.
1. Cairo is a city. It is located on the Nile.
2. Cairo is a city which it is located on the Nile.
3. I don’t know the answer. You asked me about it
Literature ( 20 points)
1. Circle the correct answer.
1. The banker read the prisoner’s message ……………………………
a. and promises to be a better person.
b. but he decides to ignore it.
c. and comes to despise himself.
d. and lets the prisoner go.
2. The poet of “Be Strong” suggests that we should …………..
a. faint b. fold our arms c. play d. stand up bravely
3. The poet in “War is Never Over” would agree on the following opinion…………….
Answer the following questions.
1. Why does the banker decide to kill the prisoner? (the Bet) he doesn’t want to lose the bet.
2. “I took the one less travelled by, and that has made all the difference.” (The Road Not Taken)
the choice lead to further choices that would have been different if he had taken the other route.
3. What does King Lear do as a result of Cordelia’s shocking answer? (King Lear)
he gives Cordelia’s share to her sisters and said she is no longer his daughter.
4. In the poem “War is Never Over”, what treaties the poet mean? the peace agreements signed at the end
5. What is the prize for fighting on in the poem “Be Strong”? The happy time in the life after death

Write on one of the following. (20 points)
1. Write at least 80 words ).
2. Write a letter to the manager of the Arab Bank, PO Box 53, Gaza, applying for the vacant post
of Computer Programmer advertised in Al-Hayat Newspaper. Your name is Nedal Ramadan and
you live at 23 Al-Karama Street, Rafah. Talk about your qualifications, skills and interest.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://smeer-gh.ba7r.org
 
الكرامه التعليمي لصاحبه سمير حماد ساعة واحدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مركز الكرامة التعليمي ابراج الكرامة بغزه برج 3 جوال0599691186لصاحبه سمير حماد :: الكتب والمراجع-
انتقل الى: